Wat doet een koolhydraat arm dieet met de huid - Natuurlijkjonger
1944
post-template-default,single,single-post,postid-1944,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wat doet een koolhydraat arm dieet met de huid

Wat doet een koolhydraat arm dieet met de huid ? Als we kijken naar oervoeding, ofwel de voeding waar ons lichaam nog altijd op gebaseerd is – is zo dicht mogelijk bij de natuur blijven en onbewerkte voeding kiezen . Ons DNA heeft zichzelf namelijk absoluut nog niet aangepast op het Westerse eet- en leefpatroon. dus ons lichaam heeft het meeste aan onze oervoeding. Dus hoe zit dat nu precies met de relatie tussen een koolhydraatarm dieet en de huid?

Als we kijken naar de oermens zien we dat hij en zij weinig koolhydraten aten. Ze aten er niet veel, maar ze aten wel de allerbeste. Ze haalden de koolhydraten met name uit bonen en groenten, zaden en peulvruchten. Je hoeft niet volledig koolhydraatarm te gaan eten voor je gezondheid, om af te vallen of om een bepaald schoonheidsideaal te behalen. Maar het Westerse eetpatroon is veel meer gebaseerd om koolhydraten dan op eiwitten – terwijl we de focus veel liever op groenten en eiwitten zien. 

Slechte koolhydraten zijn onder andere witte pasta’s, tarwebrood, koekjes en dergelijke. Deze koolhydraatrijke producten zetten zich allemaal om in suikers en we weten natuurlijk allemaal dat dat niet goed is voor ons lichaam, de gezondheid en daarmee ook onze huid. Als we dus (opnieuw) kijken naar de oervoeding zouden we alles qua granen eigenlijk wel kunnen skippen. Maar we moeten dan wel voldoende noten, groenten, eiwitten en een beetje fruit eten. Op deze manier kun je makkelijk aan voldoende koolhydraten komen. 

Indien je hier voldoende van binnenkrijgt kun je werken aan een stevige en sterke huid (omega’s, vitamine en mineralen zijn hierbij meegenomen). Het advies is dus veel meer om 3 keer per dag een goede eiwitbron te verkiezen boven een koolhydratenbom. En vergeet niet dat suikers collageen en elastine afbreken. Dit ontneemt je huid veerkracht, volume en elasticiteit – en dat willen we natuurlijk niet.

MEER LEZEN? LEES OOK:

– DE KRACHT VAN OMEGA 3 VOOR EEN MOOIE EN STRALENDE HUID
– HEBBEN GEZONDE MENSEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN NODIG?