Proteïne : bouwstof van jouw lichaam - Natuurlijkjonger
protein proteïne eiwit voedingssupplement cellics sporten spieren minder hongergevoel antiaging
Proteïne : bouwstof van jouw lichaam
1927
post-template-default,single,single-post,postid-1927,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Proteïne : bouwstof van jouw lichaam

Eiwitten, ook wel bekend als proteïne, zijn essentiële bouwstoffen en onmisbaar voor het lichaam.Als we het hebben over eiwitrijke voeding of eiwitsupplementen denken mensen vaak nog aan bodybuilders en andere (kracht)sporters.

Wat veel mensen echter niet weten is dat eiwitten van groot belang zijn voor ieder lichaam. Onderga jij behandelingen voor huid(verjonging) en/of bodycontouring? Dan is onze nieuwe 100% vegan protein collagen booster onmisbaar. Deze eiwitten zijn enorm belangrijk voor de opbouw van een mooie huid, maar ook voor gezond haar en stevige nagels.

Daarnaast ondersteunen de eiwitten het bouwen aan spieren, voor een mooie body. En wist je al dat het eetbuiten kan reguleren?

Waarom heb je eiwitten nodig?

 • Eiwitten helpen bij het herstel en de opbouw van lichaamscellen (waaronder ook cellen belangrijk voor de huid)
 • Eiwitten spelen een rol bij de transport van diverse stoffen in het bloed en lichaamscellen.
 • Eiwitten helpen de spijsvertering en het afweermechanisme (als de spijsvertering niet goed verloopt, kunnen we dit aan de huid terug zien in de vorm van acné, eczeem, een droge/schilferige huid en huidveroudering)
 • Eiwitten bevorderen de spieropbouw en herstel van de spieren
 • Bij een tekort aan energie zet je lichaam aminozuren om in glucose dat je lichaam gebruikt als brandstof

Wie zijn er gebaat bij de eiwitten van onze Cell Protein?

 • Tijdens het ouder worden
  De hoeveelheid spiermassa en spierkracht neemt langzaam af naarmate we ouder worden. Dit proces begint al vanaf 30 jaar. Dit heeft vooral te maken met hormonale veranderingen, minder beweging en verminderde eiwitsynthese. Het lichaam gaat minder efficiënt om met de opbouw van (spier)cellen naarmate we ouder worden. Hoe ouder we worden, hoe meer we moeten aanvullen om ook een zo mooi mogelijke huid te behouden.
 • Sporters
  Na het sporten ontstaat vaak spierpijn, doordat er tijdens het belasten allemaal kleine scheurtjes in de spieren ontstaan. Het lichaam probeert deze scheurtjes weer te herstellen en zo wordt er extra spiermassa aangemaakt, zodat je de volgende keer de inspanning beter aankunt. Eiwitten helpen je oa spieren sneller herstellen.
 • Bij het volgen van een dieet
  Bij het afvallen eet je minder dan normaal. Dit betekent dat je ook minder eiwitten binnenkrijgt uit de voeding. Maar eiwitten heeft ons lichaam nodig om botten en spieren te onderhouden, al helemaal om niets weg te snoepen van het bouwen aan een gezonde en mooie huid. Zorg daarom dat bij het volgen van een dieet er nog voldoende eiwitten aan toegevoegd zijn. Eiwitten zorgen ervoor dat er minder snel weefsel wordt afgebroken. Ook worden eiwitten langzamer opgenomen dan koolhydraten en vetten en zorgen langer voor een verzadigd gevoel.

 • Vegetariërs en veganisten
  Steeds meer mensen eten geen vlees of stappen over op een vegan lifestyle. Dat betekent dat je meer plantaardige eiwitten moet eten om aan voldoende eiwitten te komen. Zoals we in ons vorige bericht hebben uitgelegd zijn de plantaardige eiwitten uit onze Cell Protein bronnen met een redelijk hoog aminozuurprofiel, waardoor je toch nog voldoende eiwitten binnenkrijgt als je bijvoorbeeld weinig tot geen vlees eet.

Dus voor wie zet je de Cell Protein dan in?

 • Vegetariërs en veganisten, die daardoor bijvoorbeeld ook niet voor onze overige producten kiezen
 • Intensieve sporters, die ook aan hun beste huid willen werken
 • Bij diegenen die strenger aan het diëten zijn
 • Bij ouderen die het maximale voor hun gezondheid willen binnen krijgen

Wanneer iemand maximaal op huidvolume wil werken, adviseren wij nog steeds onze Cell Elixer of Cell Elixer Limitless, vanwege oa het collageen (en de Phytoceramides en het Hyaluronzuur).

Bij serieuze huidproblematiek adviseren we nog steeds onze Cell Pure, of als start van een huidkuur. Het spoelt de cellen als het ware schoon en ondersteunt darmen en oa lever, dat direct in relatie staat met huidproblematiek. Weg met die afval- en gifstoffen!

Omega 3 (Cell Omega) blijven we altijd als basis adviseren. Oa omdat dit zorgt voor de beste opname van voedingsstoffen. Ook heeft vrijwel iedereen een gebrek aan Omega 3 (enorm belangrijk om de ontstekingen in ons lichaam uit te kunnen zetten). Omega 3 biedt daarnaast nog meer gezondheidsvoordelen. Is je vitaliteit niet op orde, dan kan ook je huid niet op zijn best zijn.

Wanneer dan nog de Cell First vraag jij je wellicht af? Voor de wat jongere huidjes die in principe nog niet perse problemen laten zien en niet perse belang hebben bij extra proteïne (of geen behoefte). Want omdat we – door de giftige wereld waarin we nu leven – stiekem meer afbreken dan ons lief is, is iedereen gebaat bij wat extra bescherming. En natuurlijk heel fijn als zonbescherming en bij bijvoorbeeld een zonneallergie, met zon als een van de grootste boosdoeners van een mooie huid.😊

Hoeveel eiwitten heb je dan per dag nodig ?

Om een mooi fit lichaam te hebben is het dus absoluut noodzalelijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen . Met een food app of my fitness pall kan je jevoeding ingeven en zo je macro’s ( vetten , koolhydraten , eiwitten) exact weten .

Uit studies is gebleken als mensen er niet op hun macro’s letten, ze veel te weinig eiwitten binnen krijgen en wel vaak veel te veel koolhydraten .

Te veel koolhydraten waarvan suikers breken dan weer onze weefsels af of verharden ze . Dit zorgt voor snellere veroudering .

Je kan je behoefte uitrekenen door jouw lichaamsgewicht x …. gr

x0.8 gr voor niet sporters

x1.2 gr voor vegetarietes

x1.4gr voor duurspprters

x1.8gr voor krachtsporters

x1.6 gr voor veganisten