Wat doet de menopauze met onze huid? Oudere huid door menopauze.
850
post-template-default,single,single-post,postid-850,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Menopauze veroudert de huid

Door de menopauze kan de huid er op een korte tijd 10 jaar ouder uitzien

Ons collageen in de huid bepaalt ons beeld van de huid!

Als we jong zijn, is onc ollageen optimaal en ziet de huid er ook fris, strak, rimpelloos, gezond en jeugdig uit
71.9% van onze huid is collageen.
Maar in de overgang verliest een vrouw haar oestrogeen. Dit oestrogeen geeft een prikkel aan onze cellen om collageen aan te maken .

Er bestaan meerdere soorten collageen in de huid zoals type 1, 3, 4 en 7. Maar om uw huid jong een stralen te houden heeft u type 1 collageen nodig. En juist dit collageen verliest zijn trigger tijdens de overgang, namelijk het 17 béta oestradiol.

De eerste 5 jaar na de overhang kan uw huid tot 30% type 1 collageen verliezen dit kan zeer pijnlijk zijn. Bij elke blik in de spiegel. En na deze 5 jaar 2.1% per jaar. Maar ja, dat is het kwaad al geschied!

Bij sommige vrouwen kennen we ook een lange pre menopauze van wel 10 jaar . Dat wil zeggen dat de huid al 10 j achteruitgaat eer je echt in menopauze komt .

Wist u trouwens dat huid- en botcollageen identiek type 1 collageen is en dat u tegelijkertijd type 1 collageen verliest… zowel in huid als bot.

Vandaar de vrouwe op latere leetftijd ook te maken krijgen met ostheoporose , botontkalking.

Wat betekent nu anti-aging?

Anti-aging betekent eigenlijk dat u de tekorten in de huid moet toevoegen of aanvullen. dit kan zowel met producten van binnenuit als van buitenaf en met een aangepaste levensstijl . Een rimpel is een tekort aan vocht, door een tekort aan type 1 collageen. Collageen komt van het woord collage en betekent letterlijk plakken of lijmen. En dit plakken of lijmen is aan vocht. Dus als er te weinig collageen type 1 in uw huid is, kan het vocht zich ook niet binden, en hier ziet u dus het ontstaan van een rimpel!

Je huid is ook het grootste orgaan dat we hebben en krijgt maar het laatst alle stofjes die nodig zijn om mooi vol strak en gezond te zijn .

Bedenk maar eens :

Als je het nu niet merkt dat je tekorten hebt gaat je huid stillaan achteruit . Niet alles is omomkeerbaar .

Hoe beter je je huid verzorgt om jonge leeftijd hoe minder snel je ouder wordt .

Natuurlijk is het altijd goed vanaf je dit beseft om aan antiaging te doen want een kapotte cel kopieert in een kapotte cel . Dus kan je maar beter zorgen dat al je cellen mooi gezong blijven en je ook op een hele mooie gezonde fitte frisse energieke manier kan ouder worden .

“Een facelift verandert niets aan de kwatiteit van uw huid”

U kan  naar de plastische chirurg gaan om uw huid op te laten trekken dus een zogenaamde faceliftmaar aan de huidkwatiteit verandert er niets . en het feit is dat een huidveroudering na de overgang niet stopt.