Wat doet de menopauze met onze huid? Oudere huid door menopauze.
850
post-template-default,single,single-post,postid-850,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Menopauze & de huid

De menopauze: op een korte tijd 10 jaar ouder.

 

Ons collageen in de huid bepaalt ons beeld van de huid! Als we jong zijn, is dit collageen optimaal. Echter vanaf de leeftijd van 28 jaar begint hier al een verandering. 71.9% is de juiste collageeninhoud in de huid. Maar in de overgang verliest een vrouw haar oestrogeen. En dit oestrogeen bevat nu juist de belangrijkste rak/trigger naar aanmaak van het collageen.

 

 

Er bestaan meerdere soorten collageen in de huid zoals type 1, 3, 4 en 7. Maar om uw huid jong een stralen te houden heeft u type 1 collageen nodig. En juist dit collageen verliest zijn trigger tijdens de overgang, namelijk het 17 béta oestradiol. De eerste 5 jaar na de verhang kan uw huid tot 30% type 1 collageen verliezen dit kan zeer pijnlijk zijn. Bij elke blik in de spiegel. En na deze 5 jaar 2.1% per jaar. Maar ja, dat is het kwaad al geschied!

 

Wist u trouwens dat huid- en botcollageen identiek type 1 collageen is en dat u tegelijkertijd type 1 collageen verliest… zowel in huid als bot.

 

 

Wat betekent nu anti-aging?

Anti-aging betekent eigenlijk dat u de tekorten in de huid moet toevoegen of aanvullen. Een rimpel is een tekort aan vocht, door een tekort aan type 1 collageen. Collageen komt van het woord collage en betekent letterlijk plakken of lijmen. En dit plakken of lijmen is aan vocht. Dus als er te weinig collageen type 1 in uw huid is, kan het vocht zich ook niet binden, en hier ziet u dus het ontstaan van een rimpel!

 

 

“Een facelift verandert niets aan het reliëf van uw huid”

 

 

Nu kunt u naar de plastische chirurg gaan om uw huid op te laten trekken dus een zogenaamde facelift. Maar aan het reliëf van uw huid verandert u niks, en het feit is dat een huidveroudering na de overgang niet stopt.

 

 

Hoe kunt u dan anti-agen?

Door het tekort van collageen type 1 iedere dag (in de morgen en avond) terug te geven aan uw huid. En dit gegeven heeft Dr. Med. Erich Schulte voor u ontwikkeld. Zodat u kunt genieten van een mooie stralende huid, ongeacht uw leeftijd!