Cellulite, wat is het, hoe ontstaat het en wat kan je er aan doen? -
cellulitis, sinaasappelhuid, strakke billen, gladde poep, strakke huid billen, putten in billen, bikiniproof, mooi in bikini, zelfvertrouwen, anticellulitis, onderhuids verweefsel, slechte doorbloeding, voedinssupplementen, sporten , gezond eten,
1006
post-template-default,single,single-post,postid-1006,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cellulite, wat is het, hoe ontstaat het en wat kan je er aan doen?

 

Eén van onze grootste ergernissen aan ons lichaam is cellulite. We willen er allemaal van af maar het is o zo moeilijk om weg te krijgen. Wat is cellulite nu eigelijk en hoe ontstaat het, maar vooral, wat kan je er aan doen?

 

Wat is cellulite?

 

Cellulite is een toestand van het onderhuidse vet. Vetcellen nemen niet alleen toe in volume, maar je houdt ook water op (door een slechte circulatie in bloed- en lymfevaten) en er is een toename van de hoeveelheid bindweefsel. Opgehoopt vet verhardt waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid een sinaasappelschil-achtig uiterlijk krijgt. Cellulite wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd.

Bij cellulite kunnen de kuiltjes en bobbeltjes in de huid enigszins gevoelig zijn. Sinaasappelhuid bevindt zich vooral op de billen, benen en bovenarmen. Cellulite is volkomen onschuldig. De meerderheid van de vrouwen heeft er in meer of mindere mate last van.

 

Oorzaak van cellulite

 

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulite is het gevolg van verdikte vetcellen met slechte doorbloeding, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Hoe beter de doorbloeding is hoe makkelijker de giftige stoffen worden afgevoerd. Vaak wordt gedacht dat cellulite samenhangt met overgewicht. Dit is niet waar.

 

Cellulite is het gevolg van een combinatie van factoren:

 

Genen: Bij sommige mensen is er een onevenwicht tussen de lipolyse (vetafbraak) en de lipogenese (vetvorming).

 

Hormonen: Het evenwicht tussen oestrogenen en progesteron zorgt voor de verdeling van vetten in het lichaam. Veranderingen in het hormonaal stelsel (puberteit, zwangerschap, anticonceptie,…) kunnen tot cellulite leiden.

 

Circulatie: Hoe slechter de bloedsomloop en de lymfecirculatie is, hoe groter de kans op cellulite wordt.

 

Voeding: De hoeveelheid voedsel je eet en ook de kwaliteit ervan heeft een invloed op de vetophoping in het lichaam. Alcohol, geraffineerde suikers en cafeïne zijn enkele boosdoeners.

 

Spieren: De spiertonus regelt de vetmassa in ons lichaam. De hoeveelheid sport je doet, en de hoeveelheid spiermassa hebt zal het cellulite beïnvloeden. Krachttraining is belangrijk. Cardio verbrandt alleen vet op het moment zelf. Maar als je meer spiermassa hebt, zullen je spieren de hele dag energie nodig hebben en verbranden ze vet 24 uur lang.

 

 

Wat kan je er aan doen?

 

Cellulite is moeilijk om weg te krijgen, je moet er iets voor over hebben. Er bestaat geen wondermiddel of crème. Een sinaasappelhuid kan alleen verminderen in combinatie met het aanpassen van je levensstijl.